simple web page design software download

MOTOREST

Motorest Dvor pod Viničnou skalou začal pôsobiť po rekonštrukcii starého pôvodného motorestu. Motorest hneď od svojho vzniku sa začal špecializovať na miestnu kuchyňu. Príjemnou stránkou kuchyne Dvora je široký výber polievok – sú to Korheľská kapustnica, Hovädzí vývar z cestovinou, Cesnaková krémová so suchým chlebom, cesnaková so zemiakmi a strúhaným syrom, Držková, Sedliacka fazuľovica s údeným kolienkom a Cibuľačka Dvora. Medzi jeho špeciality patria bryndzové halušky, holúbky a pirohy pripravené na rôzne spôsoby. Tatarčené pirohy sú oproti pôvodným belšie, keďže na ich prípravu sa používa čistá pohanková múka bez rôznych ostatkov, ktoré zostávajú po mletí. Medzi ďalšie špeciality patrí aj „Vysocký tanier“- je to vlastne kombinácia troch jedál – bryndzových halušiek, zemiakových placiek a zemiakovo-bryndzových pirohov. Keďže terajší majitelia motorestu prežili značnú časť svojho života na Kube preto jedna časť jedálnička je venovaná kuracím špecialitám na kubánsky spôsob. Jedálny lístok dotvárajú aj zeleninové jedlá, na ktorých sa dá výborne pochutnať hlavne v letných mesiacoch. V lete je v ponuke bohatý výber zeleninových šalátov podľa výberu na zeleninovom trhu. Svoje miesto medzi jedlami majú aj špeciality Dvora. Patria medzi ne Kovbojský bič (restované bravčové stehno, kuracie prsia, bravčová pečeň s feferónkou, tatárskou omáčkou a to všetko je preložené zemiakovou plackou), Rančerské sedlo(kuracie prsia na prírodny spôsob, preložené šunkou feferónkou a syrom - to všetko je zapečené) Brekovská hradná pani(kuracie prsia, bravčové stehno, broskyňa, syr), Pochúťka princa Benjamína (bravčové karé zapekané s anglickou slaninou, syrom a chilli). Pre dve osoby tu máme Tajomstvo Dvora pod Viničnou skalou pre 2 osoby (je to jedlo pripravované z bravčového a kuracieho mäaa, doplneného hranolkami a ryžou). Tajomstvá pripravujeme aj pre 4 a 6 osôb. Samotnou kapitolou sú špeciality našich kuchárov, medzi ktoré patria Zbojnícka lokša, Viničná skala a …...